Maalämmön käyttöön tähtäävässä energiaremontissa on viisasta hyödyntää asiantuntijoiden ammattitaitoa, jotta hanke saadaan suunniteltua mahdollisimman hyvin, kilpailutettua menestyksekkäästi, toteutettu suunnitelmien mukaisesti tehokkaasti ja lopulta järjestelmä ylläpidettyä niin, että se tuottaa taloyhtiön osakkaille suunnitellut hyödyt vuosien saatossa.
Maalämpöremontin vaiheet
Maalämpöremontti sisältää karkeasti katsottuna seuraavat vaiheet:
1) Kannattavuuslaskenta
2) Hankesuunnittelu
3) Urakoitsijoiden kilpailutus
4) Projektin valvonta
5) Huolto ja jälkiseuranta
Ammattitaitoisella hankesuunnittelulla on keskeinen rooli energiaremontin onnistumisessa. Esimerkiksi maalämpöpumppujen kunnollinen äänieristys ja oikeanlainen johdotus eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan edellyttävät asiantuntijan panosta suunnitteluvaiheessa. Kun kaikki tarpeelliset asiat on huomioitu suunnittelmissa, toteutuu sekä remontti että laitteiston hyödyntäminen tulevaisuudessa kitkattomasti.
Hankimme asiakkaillemme parempia urakkatarjouksia. Satojen kilpailutusten perusteella meillä on vankka osaaminen kaikkien olennaisten yksityiskohtien sisällyttämisestä tarjouspyyntöihin niin, että tarjoukset ovat keskenään vertailukelpoisia. Tarjouspyyntöjemme ammattimaisuuden takia saamme niihin myös vastaukset urakoitsijoilta. Näin taloyhtiö pääsee valitsemaan sopivan vaihtoehdon usean keskenään vertailukelpoisen tarjouksen joukosta.
Projektin toteutusvaiheessa huolellinen suunnittelu ja valmistelu alkavat tuottaa tulosta. Varmistamme, että urakoitsijat toteuttavat projektin sovitussa aikataulussa ja budjetissa, jolloin lopputulos on taloyhtiön allekirjoittaman sopimuksen mukainen. Projektien viivästykset ja yllättävät esteet saadaan minimoitua tehokkaasti ammattitaitoisen suunnittelun, osaavan urakoitsijan valinnan ja huolellisen projektin johtamisen avulla.
Suomen ilmasto asettaa lämmitysjärjestelmälle kovan vaatimustason. Jotta maalämmön tuomista hyödyistä pystytään nauttimaan vuosien ajan, on elintärkeätä suunnitella huollot hyvin, reagoida mahdollisiin vikoihin nopeasti ja varmistaa, että lämmitysjärjestelmällä on hyvät toimintaedellytykset. Jos taloyhtiössänne on maalämpöön siirtyminen harkinnan alla tai muuttumassa ajankohtaiseksi, ottakaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.